Den Schweiziske Ambassade i Danmark samarbejder med Urgent.Agency

12/01/18
mindthemedia
Del her
Open Embassy vandt Game Changer-prisen under Danish Design Award 2017 for sit opgør med den traditionelle ambassade. Løsningen blev til i et samarbejde mellem den schweiziske ambassade i Danmark og designbureauet Urgent.Agency.

Game Changer-prisen i Danish Design Award er en designpris for løsninger, der radikalt har ændret en sektor eller et forretningsområde. Så store ord passer på en prik på alle fire finalister, som med deres individuelle ideer har medvirket til at forny forskellige områder af vores samfund. Projektet ‘Open Embassy’ er med i opløbet om Gamechanger-prisen.

Open Embassy er et designkoncept til en tid præget af opbrud i diplomatiet. Den traditionelle ambassade vender vrangen ud for at skabe åbenhed, bevægelighed og gennemsigtighed -  gennem nye udspil og samspil. Urgent.Agency har designet projektet for den schweiziske ambassade, og Design Director Mads Quistgaard har sat nogle ord på konceptet:

“Vi har skabt et nye ambassade-koncept, som er en digital platform, hvor man kan få de nyeste informationer fra Open Embassy, som for eksempel; Hvor og hvornår laver ambassaden pop-up ambassader, hvornår er der kunstudstillinger, eller hvordan kommer man i kontakt med ambassadøren. Det færdige resultat er som en schweizisk lommekniv – lille, skarp og fleksibel.”

Ideen bag Open Embassy er at gøre den schweiziske ambassade så tilgængelig, relevant og åben som muligt, og projektet har nu kastet to nomineringer til Danish Design Award af sig, hvilket for Mads Quistgaard er et klap på skulderen for designbureauet.

“Vi ser det som et klart tegn på, at vores design, og budskabet bag Open Embassy, er forståeligt. Helt grundlæggende er vores ønske med dette initiativ at gøre den traditionelle diplomatiske verden mere brugervenlig, ” slutter Mads.

Om Open Embassy siger juryen:
“Pop-up-ambassaden repræsenterer en helt ny måde at lave ambassader på og et forsøg på at skabe en kulturel forandring, hvor diplomatiet rykker ud til folket i stedet for at gemme sig i bevogtede domiciler. Projektet er et stykke socialt design i tråd med tidens krav om transparens og kan opfattes som en del af en større bevægelse væk fra det elitære, lukkede og bureaukratiske. Det er nytænkende og modigt, og ideen kan tjene som inspiration for andre offentlige instanser og myndigheder, der gerne vil tættere på borgerne.”

 

De øvrige finalister i denne kategori var:

Ambu® aScope™ 3 er et engangsbronkoskop til hospitalsbrug, som indføres i patientens luftveje. Dette engangsudstyr gør indgreb i luftvejen enkle, sikre og omkostningseffektive.

Partnership with Impact: “Vi designer livet” – for at inspirere en fremtid med et endnu stærkere lokalsamfund. Sammen kan skolen og byen skabe designløsninger, der handler om ældre, byrum, undervisning osv.

STORM SYSTEM®: Målet er at designe rene og minimalistisk udseende produkter i ekstremt høj kvalitet, at tage højde for alle produktbehov i moderne arkitektur, samt at udvikle én installationsring til al belysning og andre tekniske installationer.